Home > Hírek, események - Mezőtúri programok > Mezőtúri kerámiák Toszkána szívében!

Mezőtúri kerámiák Toszkána szívében!

Egy nagyszerű pályázati lehetőségnek köszönhetően a Túri Fazekas Múzeum és a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum közösen a világ több pontján is bemutathatja Badár Balázs és Bozsik Kálmán gyönyörű munkáit.

Az isztambuli nagysikerű prezentációt követően a mai napon az olaszországi San Gimignanoban nyílt meg a közös kiállítás, amelyre nagyon büszkék vagyunk!

San Gimignano a világörökség része, több millió turista látogatja meg egy évben, ezáltal kiállításunkat, kerámiáinkat is nagyon sokan fogják látni a következő hetekben!

A kiállítás megnyitóján megtisztelt bennünket San Gimignano alpolgármestere Niccolo Giucciardini és Carolina Taddei kulturális és turisztikai tanácsos asszony, illetve Alassandro Sabatini, a szálloda tulajdonosok szövetségének elnöke is.

Wenner-Várkonyi Attila Kunszentmárton Város polgármesterével köszöntőnkben elmondtuk megtiszteltetés, hogy itt, ebben a gyönyörű városban mutathatjuk be történelmünk fontos részét!
Óriási megtiszteltetés, hogy értékeinket bemutathatjuk Olaszország egyik legfontosabb turisztikai központjában, a toszkánai régióban.

Köszönöm kollégáink kiemelkedő munkáját, amely által ezek a nagyszerű kiállítások megvalósulhatnak! Külön köszönöm itt is Dr. Pusztai Gabriella és Pusztai Zsolt kurátoroknak, a kiállítás szakmai vezetőinek munkáját!

 

forrás: Szűcs Dániel, Mezőtúr polgármestere – facebbok oldal

Olvasásra ajánljuk