Home > arTÚR Fesztivál és a TÚRI VÁSÁR

arTúr Fesztivál és Túri Vásár beharangozó

Katona Péter és az Inspired Media munkája


ArTúr Fesztivál 2018. Mezőtúri Művészeti NapokArTúr Fesztivál 2018. Mezőtúri Művészeti Napok

2018. augusztus 7 – 11.

5400 Mezőtúr, Mezőtúr város több pontján

Az arTúr fesztivál 17. alkalommal kerül megrendezésre Mezőtúron. Jellegét tekintve összművészeti fesztivál. Kortárs képzőművészeti és néprajzi kiállítások, táncművészeti, komolyzenei, népművészeti rendezvények, gyermekprogramok, színházi előadások gazdag kínálatából válogathatnak az idelátogatók. A művészetek különböző ágai (komoly zene, népzene, világzene, jazz, kortárs balett, tánc, színház, kortárs képzőművészeti és népművészeti kiállítások stb.) jelennek meg a fesztiválon. Nem mindennapi a mai életben, hogy legyen egy fesztivál, amelynek minden programja ingyenes…pedig létezik! látogasson el Mezőtúrra minden évben és kóstoljon bele a nyár utolsó csókjába!


Túri Vásár 2018

2018. augusztus 12.

5400 Mezőtúr, Szolnoki út

Immáron a 27. Túri Vásár kerül megrendezésre. A hagyományos Túri Vásár a Szolnoki úton, a napi színpadi programok pedig a víztorony alatti zöld területen kapnak helyet. A tűzijáték a Ligeti tónál lesz. Az Alföld legnagyobb vásári forgataga során Mezőtúr, a 18 ezer fős kisváros létszáma legalább a kétszeresére duzzad, az ország számos pontjáról érkeznek árusok és kíváncsiskodók.


ArTÚR Fesztivál és Túri Vásár – Hírek, események

ArTúr néven összművészeti fesztivált tartanak augusztus 7-től öt napon át Mezőtúron, a rendezvénysorozat zárásaként pedig 12-én, vasárnap megtartják a több ezer embert vonzó Túri Vásárt – jelentették be a szervezők csütörtökön a Hortobágy-Berettyó parti városban tartott sajtótájékoztatón.

Herczeg Zsolt (Fidesz) polgármester elmondta: az idei esztendőben is igyekeztek gazdag, élőzenés, számos művészeti ágat bemutató kínálatot összeállítani a hagyományápolás és az igényes szórakoztatás jegyében.

A Nemzeti Kulturális Alap és a város által támogatott, összművészeti jellegű arTúr Fesztivál öt napja alatt számos országosan ismert, illetve helyben működő egyéni és csoportos előadóval, alkotóval találkozhatnak a látogatók. A nyitónapon például Virágh László mezőtúri festőművész tárlata nyílik a Közösségi Házban, míg a katolikus templomban a hazai zenei élet egyik legtehetségesebb fúvós csapata, az Ewald Rézfúvós Együttes ad koncertet. A továbbiakban fellép többek között a Bud Spencer- és Terence Hill-filmek zenéit felidéző emlékzenekar, Dolhai Attila musical- és operettszínész, a Cozombolis együttes, valamint a Péterfy Bori & Love Band. A zene mellett lesz bűvészshow, bábszínház, az alkotók terén pedig a helyi művészeti közösségekben készült gyermekalkotásokat teszik közszemlére.

Az augusztus 12-ei Túri Vásárra az előzetes jelentkezések alapján várnak szalmafonókat, szűcsöket, bőrdíszműveseket, lószerszám-készítőket, kézi szövőket, fazekasokat, mézeskalács-készítőket és legalább 10 ezer embert a Közép- és Dél-Alföldről. Az ingyenes belépés a Republic együttes nagykoncertjére is vonatkozik, amelyet tűzijátékkal zárnak le a rendezők.