Home > Hírek, események - Mezőtúri programok > Gonda István: „Erőt ad a további munkámhoz”

Gonda István: „Erőt ad a további munkámhoz”

fejkép: szoljon.hu – Mészáros János

A Príma díjas mezőtúri fazekasmestert kérdeztük.

– Mit jelent önnek az elismerés? Milyen érzéssel fogadta a Príma díjat?

– Nagy megtiszteltetés számomra. Bevallom, először kissé szkeptikus voltam, hiszen harmadszor jelöltek, s nem voltak elvárásaim. Semmiképpen nem akartam magamat reklámozni, de volt egy nagyon aktív támogatóm, aki megtette ezt helyettem. Domokos Marianna sokakat buzdított, hogy szavazzanak rám, ami természetesen nagyon jól esett. Amikor bekerültem a tíz döntős közé, picit már reménykedtem. Akkor is nagyon sok támogatást kaptam. Úgy tűnik az összefogás eredményes volt, megkaptam a díjat. Ez egy visszajelzés, lökést ad a jövőbeni munkáimhoz.

– Akár új dolgok alkotásához is?

– Igen, tulajdonképpen vannak új ötleteim. S olyan munkáim is vannak, melyeket valamikor félkészek maradtak, mert talán túl formabontóak voltak. Ezeket a régi dolgokat is szeretném majd elővenni a fiókokból, és folytatni. Vannak olyan munkák, melyekben a külföldi hatásokat szeretném megjelentetni. Egyszóval nem szándékozom még abbahagyni, vannak terveim.

– Jelenleg miken dolgozik?

– Több megrendelésem van, sokan keresnek fel a terveikkel, melyeket elkészítek. Közben persze folyamatosan gondolkodom a saját terveken is. Utóbbiak az alkotás közben még sokat változnak, nem rajzolok előre, munka közben is előfordulhat, hogy nem az eredeti terv lesz a végeredmény. De ettől lesz minden egyedi.

forrás: szoljon.hu – Rimóczi Ágnes – 2023. 10. 06.

 

Olvasásra ajánljuk