Home > Hírek, események - Mezőtúri programok > Eseményajánló > Összművészeti fesztivál és vásári forgatag augusztusban Mezőtúron

Összművészeti fesztivál és vásári forgatag augusztusban Mezőtúron

ArTúr néven összművészeti fesztivált tartanak augusztus 7-től öt napon át Mezőtúron, a rendezvénysorozat zárásaként pedig 12-én, vasárnap megtartják a több ezer embert vonzó Túri Vásárt – jelentették be a szervezők csütörtökön a Hortobágy-Berettyó parti városban tartott sajtótájékoztatón.

Herczeg Zsolt (Fidesz) polgármester elmondta: az idei esztendőben is igyekeztek gazdag, élőzenés, számos művészeti ágat bemutató kínálatot összeállítani a hagyományápolás és az igényes szórakoztatás jegyében.

A Nemzeti Kulturális Alap és a város által támogatott, összművészeti jellegű arTúr Fesztivál öt napja alatt számos országosan ismert, illetve helyben működő egyéni és csoportos előadóval, alkotóval találkozhatnak a látogatók.
A nyitónapon például Virágh László mezőtúri festőművész tárlata nyílik a Közösségi Házban, míg a katolikus templomban a hazai zenei élet egyik legtehetségesebb fúvós csapata, az Ewald Rézfúvós Együttes ad koncertet. A továbbiakban fellép többek között a Bud Spencer- és Terence Hill-filmek zenéit felidéző emlékzenekar, Dolhai Attila musical- és operettszínész, a Cozombolis együttes, valamint a Péterfy Bori & Love Band.  A zene mellett lesz bűvészshow, bábszínház, az alkotók terén pedig a helyi művészeti közösségekben készült gyermekalkotásokat teszik közszemlére.

Az augusztus 12-ei Túri Vásárra az előzetes jelentkezések alapján várnak szalmafonókat, szűcsöket, bőrdíszműveseket, lószerszám-készítőket, kézi szövőket, fazekasokat, mézeskalács-készítőket és legalább 10 ezer embert a Közép- és Dél-Alföldről. Az ingyenes belépés a Republic együttes nagykoncertjére is vonatkozik, amelyet tűzijátékkal zárnak le a rendezők.

forras: jnsz.hu

Olvasásra ajánljuk