Home > Hírek, események - Mezőtúri programok > A mezőtúri Túri Kamra nyert a Hungarikum 2018 Pályázaton

A mezőtúri Túri Kamra nyert a Hungarikum 2018 Pályázaton

Eredményt hirdettek az Agrárminisztérium a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, kutatásának, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására kiírt pályázati felhívásban. http://www.hermanottointezet.hu/800956

A mezőtúri Túri Kamra nyert a Hungarikum 2018 PályázatonBővíteni és fejleszteni tudjuk a Túri Kamrát.
Projektünkkel szeretnénk elérni, hogy az általunk kialakított bemutató helyiség ne csupán az összegyűjtött tárgyak tárolásának, gondozásának, a tudományos-, művészeti-, kulturális- vagy történeti szempontból fontos emlékek bemutatásának helyszínei, hanem a helyi, nemzeti értékek, hungarikumok közkinccsé tételének, kutatásának terei is legyenek.

Látogatóink, vevőink száma fokozatosan növekszik. Mindez azt bizonyítja, hogy van értéke a helyi termékeinknek, hiszen Mezőtúr Értéke, közösségünk ereje!

Reméljük minnél többen megértik az összefogás, az őstermelők, kistermelők közös értékesítésének fontosságát. Nem biztos, hogy célravezető út az akadályok gördítése, a korlátok felállítása. Sugalljuk mindezt azon kedves, reméljük leendő “partnereinknek”, akik még nem értik az közösség erejének titkát.

Olvasásra ajánljuk