Home > Kikapcsolódási lehetőségek


Mezőtúri Strandfürdő és Fedett UszodaA város szívében elterülő Erzsébet-liget bejáratánál található a Városi Strand- fürdő és Fedett Uszoda. A létesítmény a Mezőtúrra látogató turisták körében is igen kedvelt. A parkosított – ugyanakkor nagy összefüggő zöldterülettel is rendelkező – környezetben lévő strandfürdő 4 medencével várja a vendégeket. Vonzereje a nagyvárosi ember számára a ritkán tapasztalt, kevésbé zsúfolt, tiszta, csöndes, stresszmentes környezet. (Fekete István u. 1., Tel.: +36 56 350 684)

A gyógymedence minősített 36-40°C-os alkáli-hidrogénkarbonátos gyógyvize kiválóan alkalmas a reumatikus, a mozgásszervi, illetve a nőgyógyászati megbetegedések utókezelésére.

A strandmedence 28-30 C°-os vize fiataloknak és időseknek egyaránt lehetőséget ad a nyári élmények gyűjtésére. A gyermekpancsoló a 0-6 éves korosztály igényeit szolgálja ki.

A strand 50 méteres szabadtéri medencéje a nyári időszakban kellemes kikapcsolódást nyújt a látogatók számára. A fedett uszoda feszített víztükrű 25 méteres medencéje az úszást kedvelőknek ideális helyszín, ahol szauna is rendelkezésre áll. A tulajdonos Önkormányzat az uszoda szolgáltatásainak körét fedett gyógy- és gyermekmedence építésével tervezi bővíteni. A legendás vízilabdázó, Faragó Tamás pályafutásának eredményeit bemutató ritka gyűjtemény a Városházán tekinthető meg, hiszen a bajnok, mint túri díszpolgár is Mezőtúr és a fürdője kedvelői közé tartozik. (Kossuth Lajos tér 1., Tel.: +36 56 551 902)

Mezőtúri Ligeti-tóA fürdő szomszédságában található az Erzsébet-liget és a 6 hektáros Ligeti-tó, mely körül közel 1200 méter sétány és kerékpárút nyújt ideális helyet a sétára, illetve az aktív pihenésre. A családok körében kedvelt a tó partján kialakított modern játszótér, valamint  az árnyas liget. A tó vízi- és madárvilága a természetbúvároknak tartogat sok felfedezni valót, az idelátogató  horgászok pedig biztosak lehetnek a gazdag zsákmányban. (Tel.: +36 20 947 63 40, Web: www.turihorgasz.hu)

A fürdő közelében található a Városi Sportcentrum, amely Mezőtúr sporteseményeinek legfőbb színtere. Az intézmény egész évben vállalja csapatok edzőtáboroztatását, versenyek megrendezését. (Szolnoki út 14. Tel.: +36 56 350 252, Web: www.mkskft.hu) Itt működik a Túri Lövész Klub is. (Tel.: +36 20 916 14 06)